Raspisan je natječaj iz Programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013

POSLOVNO SAVJETOVANJE - NAŠE USLUGE -> Raspisan je natječaj iz Programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013

MH900383520

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je natječaj iz Programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013.” Poduzetnički impuls, program subvencija za malo i srednje poduzetništvo udvostručit će poticaje za male poduzetnike, a natječaj za nepovratna sredstva kreće u prvim danima veljače. Ukupni iznos poticaja dvostruko je veći od lanjskog i pretpostavlja dodjelu sredstava od 730,6 milijuna kuna. Ministarstvo poduzetništva i obrta mijenja pravila tako da pojedinačne potpore budu veće, a da korisnika bude manje.
Dok su 2011. prosječne potpore iznosile 36 tisuća kuna, a lani oko 68 tisuća kuna, u 2013. mali poduzetnici koji prođu kvalifikacijski postupak za nepovratna sredstva mogu računati na prosječno više od 150 tisuća kuna potpore. U nastavku se daju mjere za koje se osiguravaju potpore:

Mjera A – Razvoj mikropoduzetništva i obrta

A1 – Mikropoduzetništvo i obrt
A2 – Poduzetništvo kreativnih industrija
A3 – Mladi i početnici u poduzetništvu

Gornje mjere obuhvaćaju razvoj mikro poduzetništva, kreativnih industrija i poduzetnika početnika. Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a traje najdulje od 31.10.2013.g. do kada projekt treba biti i proveden.

Ciljevi ovog javnog poziva su:      Poticanje razvoja mikro gospodarskih subjekta i njihov rast u male gospodarske subjekte,  zapošljavanje, osiguranje trajnosti,  poticanje kreativnih industrija, ulaganje u unapređenje poslovanja, razvoj novih proizvoda/usluga/ , opremanje i poboljšanje poslovnog prostora te upravljanje kvalitetom.

Bespovratna potpora može biti od 20.000 – 250.000 kn, a postotak potpore u odnosu na investicijsku vrijednsot može biti najviše do 75%. PDV nije priznat trošak.

Osim predhodno navedenih mjera bespovratna sredstva daju se i za slijedeće mjere:

A4 – Zadružno poduzetništvo
A5 – Jačanje poslovne konkurentnosti klastera

Mjera B – Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika

B1 – Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika (potpora od 250.000 – 1.400.000 kn)

Mjera C – Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja

C1 – Poduzetničke zone
C2 – Tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori
C3 – Razvojne agencije i poduzetnički centri

 Mjera D – Obrazovanje za poduzetništvo i obrte te očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta
D1 – Obrazovanje za poduzetništvo
D2 – Obrazovanje za obrte

D3 – Očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta

 

Usklađenje sa uvjetima natječaja, priprema projekta, priprema dokumentacije i prijavnog obrasca je opsežan posao u kojem Vam može pomoći naše društvo:

Adria Bonus d.o.o.* Poreč, Partizanska 13 *Tel: 052 431 566 * e-mail: zuf@adria-bonus.com * www.adria-bonus.com * www.facebook.com/EuFondoviAdriaBonus

Prijavite se što prije jer je natječaj otvoren dok se sredstva ne potroše!

LOGO HAEDER-2 copy

Komentari su zatvoreni.