EUROSTARS 2 Funding for innovative SMEs/ EUROSTARS 2 Sredstva za inovativna mala i srednja poduzeća

N O V O S T I, POSLOVNO SAVJETOVANJE - NAŠE USLUGE, Posredovanje pri zapošljavanju -> EUROSTARS 2 Funding for innovative SMEs/ EUROSTARS 2 Sredstva za inovativna mala i srednja poduzeća

Eurostars_Colour_Pos

EUROSTARS 2 Funding for innovative SMEs/ EUROSTARS 2 Sredstva za inovativna mala i srednja poduzeća

EUROSTARS 2 je program financiranja koji je pokrenut 30. listopada 2013. godine i jedini je europski program financiranja za podržavanje inovativnih malih i srednjih poduzeća (MSP ) u provođenju tržišno orijentiranog istraživanja.

Procjena prvog EUROSTARS programa 2008-2013 pokazuje da mala i srednja poduzeća koja se bave prekograničnim istraživanjem i razvojem imaju velike koristi od programa .

” Visoko , brže i jače – EUROSTARS ,vizija za najinovativnija europska mala i srednja poduzeća” je naslov EUROSTARSOVA dva programa pokrenuta 30. listopada 2013. godine . Podržava ga 33 EUREKA članice i Europska komisija .

EUROSTARS 2 će biti aktivan od 2014.-2020. Program je usmjeren na mala i srednja poduzeća koja ulažu u istraživanje i razvoj. U usporedbi s prethodnim programom, EUROSTARS 2 će imati tri puta više novca na raspolaganju ( € 1,2 milijardi eura) , pa će provedba biti brža i razonodnija za potrebe malih i srednjih poduzeća . Početni poziv izdan je 30. listopada i poziva male i srednje poduzetnike da podnesu projekte do ožujka 2014. Nakon toga će se provoditi dva natječaja za projekte godišnje,uz slobodan izbor tema .

Više informacija : http://www.eurostars-eureka.eu/

Ukoliko Vas zanima nešto vezano uz program slobodno kontaktirajte Bruxelles :

MS Mathilde Reumaux iz Innoviris na e-mail:  mreumaux@innoviris.irisnet.be

LOGO HAEDER-2 copy

Komentari su zatvoreni.