Program “STARTCO” Bespovratnih 8000 kuna za IT u malim tvrtkama

N A T J E Č A J I - EU fondovi, N O V O S T I -> Program “STARTCO” Bespovratnih 8000 kuna za IT u malim tvrtkama

START

Novim tvrtkama država daje 8000 kuna za računalo i izradu internet-stranice.

Bespovratna potpora moći će se koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internet stranice i to u iznosu od maksimalno 4000 plus 4000 tisuće odnosno ukupno 8000 kuna koji će se financirati iz proračuna HAMAG-BICRO-a uz suradnju s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Program će trajati do kraja ove godine s mogućnošću produljenja, stoji u Vladinoj odluci.

Korisnici ovoga Programa su fizičke osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu nemaju registriran vlastiti subjekt malog gospodarstva, a koje planiraju osnovati trgovačko društvo, obrt ili planiraju samostalnu djelatnost za čije poslovanje traže sredstva (gospodarski subjekt u osnivanju), a koji s danom podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu prethodno nisu bili vlasnici 50% i više udjela u gospodarskim subjektima te subjekti malog gospodarstva koji su osnovani najduže 24 mjeseca prije dana podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu, a čiji većinski vlasnici (više od 50%) do dana podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu prethodno nisu bili vlasnici 50%) i više udjela u drugim gospodarskim subjektima kumulativno dulje od 2 godine, stoji u odluci Vlade.

Uvjet za isplatu bespovratnih sredstava je da, prije isplate, fizička osoba koja je korisnik ovoga Programa osnuje novi subjekt malog gospodarstva, a koji udovoljava svim uvjetima ovoga Programa.

Najviši iznos pojedinačne potpore koja se može dodijeliti korisniku prema ovome Programu je 4.000,00 HRK za nabavku IT opreme te 4.000,00 HRK za izradu prve internet stranice novoosnovanog subjekta malog gospodarstva. Pojedinačno, svaki korisnik može ostvariti pravo na kumulativno najviše 8.000,00 HRK jednokratne bespovratne potpore za kupnju IT opreme i izradu prve internet stranice. Sredstva se odobravaju u obliku vaučera koji se mogu koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internet stranice.

LOGO-HAEDER-2-copy

Komentari su zatvoreni.