Javni natječaj (EnU-18/2015) za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada

N A T J E Č A J I - EU fondovi, N O V O S T I -> Javni natječaj (EnU-18/2015) za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada

FZOEU

Javni natječaj (EnU-18/2015) za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada

 

Objavljen je javni natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada koji će biti otvoren od 30.9.2015. – 12.11.2015.

Predmet ovog Javnog natječaja je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost suvlasnicima postojećih višestambenih zgrada putem upravitelja zgrada, a radi sufinanciranja energetske obnove postojećih višestambenih zgrada.

Višestambena zgrada u smislu ovog Javnog natječaja je svaka on a zgrada koja je u cijelosti ili u kojoj je vise od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje, te ima tri ili vise stambenih jedinica, kojom upravlja upravitelj zgrade, u skladu sa Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Bespovratna sredstva (donacije) mogu biti do 1.400.000 kn.

Donacije mogu biti od 40-80% opravdanih troškova ukupne investicije ovisno o lokaciji na kojoj se nalaze korisnici (indeks razvijenosti, posebna državna skrb, otoci i zaštičeni djelovi prirode).

Bespovratna sredstva (donacija) dodjeljuje se upraviteljima zgrade namjenski za ulaganje u energetsku obnovu zgrada kojom upravljaju i to za slijedeće namjene:

–          Obnova fasade

–          Obnova krova i podne izolacije

–          Obnove vanjske stolarije

–          Obnova svih vrsta sustava grijanja

–          Instaliranje obnovljivih izvora energije

Za dodatne informacije obratite nam se na info@adria-bonus.com

LOGO-HAEDER-2-copy

Komentari su zatvoreni.