ESIF-ovi MIKROINVESTICIJSKI ZAJMOVI

N O V O S T I, Posredovanje pri zapošljavanju -> ESIF-ovi MIKROINVESTICIJSKI ZAJMOVI

KREDIT DO 25.000 EURA UZ KAMATNU STOPU VEĆ OD 0,5 POSTO 

ESIF-zajmovi

Program “Mikrozajmovi” dijeli se na programe “Mikroinvesticijski zajmovi” i “Mikrozajmovi za obrtna sredtsva”.

Mikropoduzetnici i mali poduzetnici te fizičke osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za kredit nemaju registriranu tvrtku, ali u nekom će trenutku to morati napraviti jer se ugovor o zajmu isključivo potpisuje  s pravnom osobom, u HAMAG-BICRO-u mogu dobiti investicijski mikrozajam.  Riječ je o programu koji se financira iz sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014.-2020. – Mikroinvesticijski zajam. 

ESIF

Poduzetnici u tom programu HAMAG BICRO-a mogu dobiti kredit od 1000 do 25.000 eura prema kamatnoj stopi od 0,5 do 1,5 posto. Visina kamatne stope u ovisi o tome gdje poduzetnik ulaže, odnosno poduzetnik koji ulaže u Zagrebu, Zadru ili Dubrovniku plaćat će stopu od 1,5 posto, a njegov kolega čije je ulaganje u Bjelovaru, Karlovcu, Osijeku ili Virovitici stopu od 0,5 posto.

Novac koji poduzetnik dobije mora iskoristiti najviše šest mjeseci od trenutka potpisivanja ugovora. Novac koji dobije mikrosubjekt i mali subjekt maloga gospodarstva može rabiti kao ulaganja u osnivanje tvrtke, ulaganje u zemljište i građevinske objekte, ulaganje u opremu i uređaje, ali i za razvoj proizvoda ili usluga, patente, licencije, koncesije, autorska prava, franšize. To su takozvana osnovna sredstva. Tim programom mogu se financirati i obrtna sredstva, ali najviše do 30 posto iznosa zajma.

Kamatne stope prema županijama:

kamatne-stope

0,5% Virovitičko-podravska Brodsko-posavska Vukovarsko-srijemska Bjelovarsko-bilogorska Požeško-slavonska Sisačko-moslavačka Osječko-baranjska Karlovačka Koprivničko-križevačka Ličko-senjska Međimurska Krapinsko-zagorska

1% Šibensko-kninska Varaždinska Splitsko-dalmatinska

1,5% Zadarska Dubrovačko- neretvanska Zagrebačka Primorsko-goranska Istarska Grad Zagreb

Za dodatne informacije obratite se na Adria Bonus d.o.o., mobitel 0911 255 055 – mail zuf@adria-bonus.com

Komentari su zatvoreni.