MIKROKREDITI HAMAG-A ZA POMOĆ MALOM GOSPODARSTVU

N O V O S T I, POSLOVNO SAVJETOVANJE - NAŠE USLUGE -> MIKROKREDITI HAMAG-A ZA POMOĆ MALOM GOSPODARSTVU

MIKROKREDITI HAMAG-A ZA POMOĆ MALOM GOSPODARSTVU

euro

COVID-19 zajam – za poduzetnike i obrtnike

Financijski instrument “COVID-19 zajam” namijenjen je za osiguranje dodatne likvidnosti mikro, malih i srednjih poduzeća koja su pogođena pandemijom koronavirusa, te je u cijelosti financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Tvrtkama će se izravno odobravati zajmovi za obrtna sredstva za široki raspon djelatnosti i to uz kamatnu stopu od samo 0,25%. Iznos zajma je maksimalno 750.000,00 kuna s rokom otplate do 5 godina uključujući i poček od 12 mjeseci, a kao instrument osiguranja dovoljna je samo zadužnica subjekta.

Kriterij za odobravanje zajma – korisnik mora dokazati da je korona virus imao negativan utjecaj na poslovanje u vidu pada prihoda od minimalno 20% u prvom kvartalu ili jednakog predviđenog pada prihoda u narednim kvartalima 2020.

Značajka instrumenta/ Naziv programa

COVID-19 zajam za obrtna sredstva

Ciljana skupina

Mikro, mali i srednji poduzetnici

Iznos

Do 750.000,00 kuna

Kamatna stopa

0,25%

Rok korištenja

Do 6 mjeseci

Poček

Do 12 mjeseci ukoliko je rok otplate najmanje 2 godine

Rok otplate

Do 5 godina uključujući poček

Instrumenti osiguranja

Zadužnica korisnika zajma

Potpora

De minimis

Namjena

Obrtna sredstva – 100% iznosa zajma

5f85f76c086d281d1518f0d36e9b9abc
Mikro zajmovi za ruralni razvoj – za poljoprivrednike

Također, kao još jedan od odgovora na novonastalu situaciju, uvode se i Mikro zajmovi za ruralni razvoj. Obrtna sredstva u sklopu ovog programa namijenjena su subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru. Zajam se može realizirati u iznosu od 1.000 do 25.000 eura, a sredstva se osiguravaju iz Programa ruralnog razvoja. Rok otplate je do 3 godine uz kamatnu stopu od 0.5% i poček do 12 mjeseci. Mjera nudi mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam, uz značajno manje dokumentacije i pripremljen obrazac Poslovnog plana kroz pitanja na dvije stranice, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme zahtjeva te se omogućava jednostavnija i brža obrada.

Komentari su zatvoreni.